Coalesse
Coalesse

Aktualności

08.06.2018

Alergeny


 

POTRAWA

WYKAZ ALERGENÓW

 

ZUPY:

 

1

Jarzynowa

7,9

2

Kalafiorowa

7,9

3

Barszcz biały

7,9

4

Barszcz ukraiński

7,9

5

Barszcz czerwony z ziemniakami

7,9

6

Pieczarkowa

7,9

7

Ogórkowa

7,9

8

Pomidorowa z ryżem

7,9

9

Pomidorowa z makaronem

1,3,7,9

10

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

7,9

11

Kapuśniak mazurski

9

12

Krupnik z ryżem

7,9

13

Krupnik z kaszą perłową

1,7,9

14

Brokułowa

7,9

15

Fasolowa

1,9

16

Żurek

1,7,9,10

17

Rosół z makaronem

1,3,9

18

Brukselkowa

7,9

19

Szpinakowa

7,9

20

Z zielonego groszku

7,9

21

Chłopska

1,3,7,9

 

DANIA GŁÓWNE:

 

1

Kotlet Devolaille

1,3,7

2

Udka pieczone

 

3

Filet z drobiu panierowany

1,3

4

Kotlet z piersi indyka

1,3

5

Potrawka z kurczaka

1,7,9

6

Stek z indyka

1,3

7

Indyk z płatkami orkiszowymi

 

8

Farszynki z mięsem

1,3

9

Kartacze z mięsem

1,3,9,10

10

Makaron ze śmietaną

1,3,7

11

Naleśniki z serem

1,3,7

12

Pierogi z serem

1,3,7

13

Pierogi z mięsem

1,3

14

Babka ziemniaczana

1

15

Placki ziemniaczane

1,3

16

Pierogi ze szpinakiem

1,3,7

17

Gołąbki z mięsem

 

18

Filet ryby w jajku

1,3,4

19

Filet  mintaja po bosmańsku

1,3

20

Kotlety rybne

1,3,4

21

Schab wieprzowy panierowany

1,3

22

Stek wieprzowy

1

23

Eskalopki z indyka

7,9

24

Kotlet mielony

1,3

25

Klops wieprzowy

1,3

26

Gulasz węgierski

1,9

27

Pieczeń rzymska

1,3

28

Schab gotowany

 

29

Roladki schabowe ze szpinakiem

7

 

Dodatki:

 

1

Ziemniaki

 

2

Kasza jęczmienna

1

3

Kluski śląskie

1

4

Kopytka

1

5

Ryż

 

6

Makaron

1,3

 

Surówki i sałatki:

 

1

Z czerwonej kapusty

 

2

Z białej kapusty

 

3

Z marchewki z jabłkiem

1

4

Z rzepy

7

5

Z pora

7

6

Z kiszonej kapusty

 

7

Z selera

7,9

8

Z kwaszonych ogórków

10

9

Z buraków

1,7

10

Z kapusty pekińskiej

 

11

Marchewka z groszkiem na ciepło

1,7

12

Kapusta zasmażana

1

13

Kapusta parzona

 

14

Mizeria

7

15

Sałata z rzodkiewką , szczypiorkiem i śmietaną

7

 

Kompot  owocowy

 

Kategoria: Jadłospis
Napisał: admin

  Lista składników alergennych - załącznik II do  Rozporządzenia UE nr 1169/2011:

 1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

 2. Skorupiaki i produkty pochodne.

 3. Jaja i produkty pochodne.

 4. Ryby i produkty pochodne.

 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

 6. Soja i produkty pochodne.

 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne.

 9. Seler i produkty pochodne.

 10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

 14. Mięczaki i produkty pochodne.

Sala Bankietowa

Restauracja "Podlasianka"

Napisz do nas